Pàgines

dilluns, 10 de novembre del 2008

Agustí Torrents i Barrachina


El 10 de juny de 2006 Agustí Torrents i Barrachina, va sofrir un accident mortal quan ascendia per la cara Nord del Pedraforca.
Amb aquest motiu els integrants del “Grup Vi Daurat”, del que ell formava part, hem decidit convocar, anualment, un concurs de fotografia digital “Memorial Agustí Torrents i Barrachina”, sobre el tema que a tots ens apassiona: la muntanya.
Aquest serà el nostre petit homenatge a un company que va néixer a Sant Boi de Llobregat (Barcelona), el 28 de maig de 1960. Agustí era un home de gran fortalesa i va consagrar la seva vida a la naturalesa, el camp, l'esport i a la seva família. Jugador de rugby i després directiu de l'U.E. Santboiana, era un apassionat muntanyenc i membre molt actiu del “Centre Excursionista de Sant Boi”, lligat al moviment escolta i compromès en el món de l'associacionisme i els moviment socials de la seva ciutat, de la qual era regidor.
Fundador al costat d'altres companys del “Grup Vi Daurat”, va atresorar un brillant historial alpinístic, amb ascensions als Pirineus i els Alps, destacant el Mont Blanc i el Cervi, i expedicions als cinc continents: Aconcagua, Mt. Cook, Mt. Kosciusko, Mt. Odin en la illa de Baffin (Àrtic), Jbel Toubkal, Cotopaxi, Ruwenzori, Dhaulagiri i Everest.
Amic dels seus amics i enamorat de Catalunya, sempre es considero un privilegi i un somni fer realitat cada excursió i cada cim. Ens va deixar un profund record, que compartim amb els seus familiars.
Estava preparant expedicions al Kilimanjaro i al Mt. Gisha, a Etiòpia, a les mítiques Fonts del Nil Blau.